Resestress och diarré? Tips kring semester med de fyrbenta.

Resestress och diarré? Tips kring semester med de fyrbenta.

Resestress kan medföra diarré hos våra fyrbenta vänner

Förberedelser är viktiga, särskilt inför en semesterresa med djur. För att semestern ska vara riktigt avkopplande för både husdjur och ägare finns det några punkter att tänka på.

Medan katter föredrar sin vanliga miljö följer hundar mycket gärna med sin ägare på resan. 

För att säkerställa hälsa och semesterglädje hos både djur och ägare ska bagaget, särskilt första hjälpen-lådan, även skräddarsys efter hundens behov.

Resor innebär långa bil- eller flygturer, plötsliga väderförändringar och förändringar av de annars välbekanta omgivningarna samt de dagliga vanorna och ritualerna. Detta kan snabbt leda till en "nervös" mage, vilket i sin tur kan leda till stressrelaterad, i allmänhet okomplicerad, diarré.

Undvik diarré under resan och hjälp till vid behov.

Vid stressdiarré sker en försvagning av tarmfloran – de så kallade "goda" tarmbakterierna, som har viktiga uppgifter i tarmen. Det kan vara lämpligt att behandla stressrelaterad diarré med ett fodertillskott. En kombination av följande tre ingredienser är perfekt: Tarmbakterier (probiotika), stödjande näringsämnen (prebiotika) och medicinsk lera, som skyddar slemhinnan.

Om man förbereder och tillför nyttiga tarmbakterier innan resan kan dessa naturliga preparat stärka tarmarna och hjälpa till vid sjukdom (till exempel Canikur Pro för hundar och katter). En sådan behandling kan inledas så tidigt som 2 – 3 dagar innan resan, eller när diarré uppstår, och ges några dagar efter det att avföringen återigen är normal. 

Även under semestern bör veterinären konsulteras om avföringen inte har normaliserats efter två dagar och diarrén är vattnig eller blodig, och även om det allmänna hälsotillståndet störs genom till exempel kräkningar, buksmärtor eller om ditt djur fortfarande är mycket ungt.

Och vad gäller för katten?

Djurälskare bör endast ta katten med sig på resan om resmålet är ett välbekant ställe och man ska stanna länge, annars föredrar katter sin vanliga miljö. Helst kommer en "kattvårdare" regelbundet förbi ditt hem under semestern. Vårdaren måste informeras om kattens alla preferenser, sjukdomar och veterinärens kontaktuppgifter. Alternativt finns det professionella kattpensionat med lång erfarenhet av att anpassa katter till en främmande miljö.

Om man är väl förberedd står ingenting i vägen för en avkopplande och aktiv semester med hunden. Och katten kommer att se fram emot att träffa dig igen.

Kom ihåg-lista:

Mer om Canikur Pro pasta

Välsmakande pasta som innehåller ingredienser som förbättrar och underhåller hundens eller kattens tarmflora.

  • Naturlig hjälp för en frisk mage.
  • Tredubbel funktion: probiotikum, prebiotikum och minerallera kombinerat i en enda formel.
  • Används vid obalans i tarmarna.
  • Kan användas som komplement till medicinsk behandling.
  • Kan användas förebyggande.
  • Praktisk och lättanvänd doseringsspruta.
  • Välsmakande pasta som hunden och katten accepterar utan problem.
Läs mer
Mer om Canikur Pro pasta
3. pasta

Mer om Canikur tabletter

Dietiskt fodertillskott som utvecklats speciellt för hundar för att minska absorptionsstörningar i tarmsystemet vid akut diarré.

  • Ett enkelt och bra alternativ till fasta.
  • Innehåller ämnen som skyddar tarmväggen och normaliserar avföringens konsistens och aktiviteten i tarmen.
  • Ger hunden extra energi och förbättrar salt- och vätskebalansen.
Läs mer
Mer om Canikur-tabletter
2. Tabletter

Var kan jag köpa?

Våra produkter kan köpas hos veterinärer, djurbutiker, välsorterade apotek samt utvalda webbshoppar.

Du bör kontakta återförsäljaren först för att försäkra dig om att dom har produkten hemma eller om dom har möjlighet att beställa produkten till dig.

Var kan jag köpa?